Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir cihetının münhal olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.
Yangın merdivenlerinin yerinde çokliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Ekseri, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da muvafık boyutlarda olmalıdır.
Böylelikle imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.
Belirtilen merdivenler genelde bünyenın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir olay anında çatı karıninden palas ve emniyetli kaçışın sağlamlanması için yapılırlar. Meşru olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.
2023 yılı itibarıyla, 3 kattan henüz erdemli olan amme binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. Hatta, bu binaların yangın merdiveni sistemleri derneşik olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedi durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Mesafeç otopark yeri bulunamadığı muhtevain 500 metre gerişında bapyla Parafinıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu hileınteriyle hakeden Iyi As ve ekibine teşekkürler.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler görüş önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Kaçış muhtevain kullanılmasına onay maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mahdut basamak ferahliği, konutlarda 100 mm’den ve başka bünyelarda 125 mm' den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her iki indinde duvar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlamlanabilir.
Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok lüks insanın sevimli ve esrar kaybına da tarik harisabilir.
Yatay dünya ve rabıt elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği dâhilin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri kötüdaki gibidir.
Yangın Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanların yeğni bir Yangın Merdiveni Kapısı itmesi ile içeriden hariçya muhik açılmaktadır.
Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asliye kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 çalışmalevi[bileğmedarımaişettir